© Pari-daeza

Kruiden: Zanthoxylum simulans (Chinese peper)

Algemeen

Een stekelige winterharde kleine boom. Na de bloei met donkerrode bloemen komen er kleine, rode of zwarte ronde besjes tussen de glanzend groene bladeren. By Dysmorodrepanis - Own photo, Cologne Botanical Garden "Flora", CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1771306 - By Kenraiz - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=18494072

Opkweken

De Chinese peper verlangt een goed doorlatende bodem in de volle zon of half schaduw.

Oogsten

Sechuan peper bestaat uit gedroogde, opengebarsten vruchtjes, soms vermengd met een hoeveelheid glimmende, zwarte pitjes. Ze worden geoogst als de vruchten van rood naar paars verkleuren in oktober – november.

Gebruik

Chinese peper smaakt aromatisch, warm, licht zuur en pikant, prikkelend peperig. Chinese peper vlak voor het gebruik malen. Wordt gebruikt in: Chinese gerechten i.p.v. witte of zwarte peper; als tafelpeper gemalen, gemengd met zout.
PARI-DAEZA De Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof
Pari-daeza
De Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof

© Pari-daeza

Kruiden: Zanthoxylum simulans (Chinese

peper)

Algemeen

Een stekelige winterharde kleine boom. Na de bloei met donkerrode bloemen komen er kleine, rode of zwarte ronde besjes tussen de glanzend groene bladeren. By Dysmorodrepanis - Own photo, Cologne Botanical Garden "Flora", CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1771306 - By Kenraiz - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=18494072

Opkweken

De Chinese peper verlangt een goed doorlatende bodem in de volle zon of half schaduw.

Oogsten

Sechuan peper bestaat uit gedroogde, opengebarsten vruchtjes, soms vermengd met een hoeveelheid glimmende, zwarte pitjes. Ze worden geoogst als de vruchten van rood naar paars verkleuren in oktober – november.

Gebruik

Chinese peper smaakt aromatisch, warm, licht zuur en pikant, prikkelend peperig. Chinese peper vlak voor het gebruik malen. Wordt gebruikt in: Chinese gerechten i.p.v. witte of zwarte peper; als tafelpeper gemalen, gemengd met zout.
Planten en tuinwerk Planten en tuinwerk