Bij ons opkweken als kuipplant. De plant behoeft hoge temperaturen (20+) en veel vocht.
Oogsten
Kurkuma,ookwelkoenjitofIndiasegeelwortelgenoemd,envroegerooktarmeriek,wordtgewonnenuitdeplantCurcumalonga.Deplantwordtgeoogstnadatdebloemenzijn uitgebloeid. Als de wortel niet vers wordt gebruikt, wordt hij uren lang gekookt en daarna in de oven gedroogd en tenslotte vermalen. Door Badagnani - Eigen werk, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3770674 - Door Elke Wetzig (Elya) - Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1691193
Gebruik
Kurkumaheefteenzeerduidelijkaroma.Degeurensmaakvandituiteenwortelstokgewonnenpoederlijktopdatvangember.Hetiseenvandemeestgebruikteingrediënten in currygerechten en zorgt voor smaak en kleur. Gemalen kurkuma is vooral een gele kleurstof om andere kruiden en gerechten te kleuren. Je kan het gebruiken in:•vlees-, mosterd- en slasaus, marinades, rundvlees, vis- en eiergerechten.
PARI-DAEZADe Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof
Bijonsopkwekenalskuipplant.Deplantbehoefthoge temperaturen (20+) en veel vocht.
Oogsten
Kurkuma,ookwelkoenjitofIndiasegeelwortelgenoemd,en vroegerooktarmeriek,wordtgewonnenuitdeplantCurcuma longa.Deplantwordtgeoogstnadatdebloemenzijnuitgebloeid. Alsdewortelnietverswordtgebruikt,wordthijurenlang gekookt en daarna in de oven gedroogd en tenslotte vermalen. Door Badagnani - Eigen werk, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3770674 - Door Elke Wetzig (Elya) - Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1691193
Gebruik
Kurkumaheefteenzeerduidelijkaroma.Degeurensmaakvan dituiteenwortelstokgewonnenpoederlijktopdatvangember. Hetiseenvandemeestgebruikteingrediëntenincurrygerechten enzorgtvoorsmaakenkleur.Gemalenkurkumaisvooraleen gelekleurstofomanderekruidenengerechtentekleuren.Jekan het gebruiken in:•vlees-,mosterd-enslasaus,marinades,rundvlees,vis-en eiergerechten.