DegroeiplaatsvoorLavendeliseenzonnigeenopenplaatsineengoedgedraineerde,zanderigbodem.Lavendelkanvermeerderdwordendoorzaaieninmeienstekkeninmei en augustus. Snoeien na de bloei.
Lavendel geurt liefelijk en smaakt een beetje bitter. De verse, jonge blaadjes of de gedroogde takjes zijn te gebruiken:•blad: bij vis, schapenvlees, stamppot, kruidensaus, vissoep, salades•bloem in jam, azijn, snoepjes, room en Provençaalse stoofpotten, ook gesuikerd ter decoratie;•bij wortelen, tomaten;•in lavendelthee en lavendelstroop, deze stroop wordt onder andere in gebak en pralines verwerkt.
PARI-DAEZADe Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof
DegroeiplaatsvoorLavendeliseenzonnigeenopenplaatsineen goedgedraineerde,zanderigbodem.Lavendelkanvermeerderd wordendoorzaaieninmeienstekkeninmeienaugustus. Snoeien na de bloei.
Lavendelgeurtliefelijkensmaakteenbeetjebitter.Deverse,jonge blaadjes of de gedroogde takjes zijn te gebruiken:•blad:bijvis,schapenvlees,stamppot,kruidensaus,vissoep, salades•bloeminjam,azijn,snoepjes,roomenProvençaalse stoofpotten, ook gesuikerd ter decoratie;•bij wortelen, tomaten;•inlavendeltheeenlavendelstroop,dezestroopwordtonder andere in gebak en pralines verwerkt.