De bladeren van salie zijn sterk van smaak, gedroogde bladeren nog sterker en worden dan ook met mate gebruikt. Het helpt bij de vertering van bijvoorbeeld vet vlees en wordt gebruikt :•blad in salades soepen en eiergerechten;•in vulling voor gevogelte, lams- en varkensvlees;•om aroma te geven aan kaas; •in combinatie met zuurwaren;•gesnipperd door aardappelpuree;•bloemen in salades.Variant SalviaelegansofAnanassalie.Ananassalieisnietgeheelwinterhardenwordtdanookhetbestineenpotgekweekt.Deplantbloeitindeherfstenwintermettrossenrode bloemen. Ananassalieiszeergeschiktvoorwild,varkensvleesenkaas.Verderkunjedebladerenbijvoorbeelddooreensaladesnipperen.Menzetookweltheevandebloemen. Verder kun je bijvoorbeeld het jonge blad frituren en serveren met room. Zoals de naam al aangeeft heeft het een ananassmaak.By Dinkum - Own work, CC0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=21491046
PARI-DAEZADe Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof
Saliegroeithetbestopeenzonnigeofenigszinsbeschaduwdeplaats,inniettevochtige,kalkrijkeengoeddoorlatendegrond. Deplantmoetnadebloeiwordengesnoeidomhembossigte houden.Vermeerderingdoorzaaienofstekken.Omdatdeplant niettegenstrengevorstkan,kanhijookineenpotwordenopgekweekt en ‘s winters binnen overwinteren.
Debladerenvansaliezijnsterkvansmaak,gedroogdebladeren nog sterker en worden dan ook met mate gebruikt. Hethelptbijdeverteringvanbijvoorbeeldvetvleesenwordt gebruikt :•blad in salades soepen en eiergerechten;•in vulling voor gevogelte, lams- en varkensvlees;•om aroma te geven aan kaas; •in combinatie met zuurwaren;•gesnipperd door aardappelpuree;•bloemen in salades.Variant SalviaelegansofAnanassalie.Ananassalieisnietgeheel winterhardenwordtdanookhetbestineenpotgekweekt.De plantbloeitindeherfstenwintermettrossenrodebloemen. Ananassalieiszeergeschiktvoorwild,varkensvleesenkaas. Verderkunjedebladerenbijvoorbeelddooreensaladesnipperen. Menzetookweltheevandebloemen.Verderkunjebijvoorbeeld hetjongebladfriturenenserverenmetroom.Zoalsdenaamal aangeeft heeft het een ananassmaak.By Dinkum - Own work, CC0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=21491046