Pimpernelverlangteenzonnigeplaatsopeengoeddoorlatendearme,kalkhoudende,vaakhumusarmegrond.Depenwortelmaaktdeplantlastigteverplanten.Vermeerderen door delen van de pollen of zaaien in april of september.
Oogsten
De bladeren van pimpernel kunnen van begin april tot midden oktober zowel vers worden gebruikt. Het kruid kan ook worden gedroogd.
Gebruik
Pimpernel smaakt pittig, een beetje nootachtig en heeft een sterke komkommersmaak. Gebruik:•jonge verse blaadjes in koele dranken;•in sauzen, salades en dressings;•in kaas en boter;•in soepen, vis- en slasaus en zomerse drankjes.
PARI-DAEZADe Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof
Pimpernelverlangteenzonnigeplaatsopeengoeddoorlatende arme,kalkhoudende,vaakhumusarmegrond.Depenwortel maaktdeplantlastigteverplanten.Vermeerderendoordelenvan de pollen of zaaien in april of september.
Pimpernelsmaaktpittig,eenbeetjenootachtigenheefteensterke komkommersmaak. Gebruik:•jonge verse blaadjes in koele dranken;•in sauzen, salades en dressings;•in kaas en boter;•in soepen, vis- en slasaus en zomerse drankjes.