De plant neemt genoegen met iedere bodem en kan zeer goed tegen hitte en droogte. Bij strenge vorst afdekken. Snoeien om een bossige plant te houden.
Oogsten
De scherpbittere bladeren zijn de hele zomer door te oogsten en soms ook nog in de winter. Vers gebruiken, maar ook de gedroogde bladeren bezitten nog veel aroma.
Gebruik
Wijnruit smaakt erg bitter, daarom met mate gebruiken. De bladeren worden toegepast bij:•eieren, kaas en vis en de vruchten bij patrijs;•groente, soepen, salades, vlees;•sauzen, marinades, mayonaise, kaasgerechten.
PARI-DAEZADe Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof
Deplantneemtgenoegenmetiederebodemenkanzeergoed tegenhitteendroogte.Bijstrengevorstafdekken.Snoeienomeen bossige plant te houden.
Oogsten
Descherpbitterebladerenzijndehelezomerdoorteoogstenen somsooknogindewinter.Versgebruiken,maarookde gedroogde bladeren bezitten nog veel aroma.
Gebruik
Wijnruitsmaaktergbitter,daarommetmategebruiken.De bladeren worden toegepast bij:•eieren, kaas en vis en de vruchten bij patrijs;•groente, soepen, salades, vlees;•sauzen, marinades, mayonaise, kaasgerechten.