Citroenkruidverlangtenzonnigeplekopeenhumusrijkegoeddoorlatendegrond.Inhetnajaarofvoorjaardeplanttotenkelecmbovendegrondsnoeien.Vermeerderingdoor stekken in juli of oktober.
Oogsten
De blaadjes kunnen in het hele jaar door geplukt worden. Je kunt ze invriezen en drogen.
Gebruik
Degeurvancitroenkruidisvrijsterk,desmaakwatminder.Descheutenruikenensmakennaarcola,waardoordezeplantookwelde"CocaCola-struik"genoemdwordt.De bladeren smaken bitter. Citroenkruid wordt tegenwoordig niet veel meer gebruikt. Mogelijkheden zijn:•blad in kruidenazijn, bloemenlotions en potpourri gebruikt;•het verse blad in salades, soepen en gevogelte;•bij vet vlees zoals varken, eend, vette sauzen;•bij kwark/platte kaas, salades en mayonaise, maar wel spaarzaam gebruiken.
PARI-DAEZADe Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof
Deblaadjeskunneninhethelejaardoorgepluktworden.Jekunt ze invriezen en drogen.
Gebruik
Degeurvancitroenkruidisvrijsterk,desmaakwatminder.De scheutenruikenensmakennaarcola,waardoordezeplantook welde"CocaCola-struik"genoemdwordt.Debladerensmaken bitter.Citroenkruidwordttegenwoordignietveelmeergebruikt. Mogelijkheden zijn:•blad in kruidenazijn, bloemenlotions en potpourri gebruikt;•het verse blad in salades, soepen en gevogelte;•bij vet vlees zoals varken, eend, vette sauzen;•bijkwark/plattekaas,saladesenmayonaise,maarwel spaarzaam gebruiken.