Deplantiseenjarig,heeft'szomersbloemschermenvankleinewitteofrozebloemen.Hijdraagtbladvanmeitotoktober,bloeitvanjunitotjulienhetzaadrijptvanaugustustot septemberenwordt30cm.hoog.Komijnzadenzijnnetalsdebladerengeurigenhebbenhardehaartjes.Komijnzaadiseirondengeribbeld,dezaadjeshebbenverschillende kleuren, van groenig tot grijsbruin. Di राजू जांगिड़ - Opera propria, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=56916029
Opkweken
Direct ter plaatse zaaien in april - mei op een zonnige plek in een lichte en doorlatende grond.
(Gemalen) komijnzaad smaakt niet scherp. Het (gemalen) zaad wordt gebruikt:•in kaasgerechten, sauzen, curries, vleesgerechten in chutneys;•in rijsttafelgerechten en sauzen gebruikt.•in zuurkool en kaas: komijnekaas; •in vleesgerechten en bij het paneren van vis;•bij zure inmaak, in likeur en kruidenbitter•in heel veel Mexicaanse gerechten.
PARI-DAEZADe Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof
Deplantiseenjarig,heeft'szomersbloemschermenvankleine witteofrozebloemen.Hijdraagtbladvanmeitotoktober,bloeit vanjunitotjulienhetzaadrijptvanaugustustotseptemberen wordt30cm.hoog.Komijnzadenzijnnetalsdebladerengeurig enhebbenhardehaartjes.Komijnzaadiseirondengeribbeld,de zaadjes hebben verschillende kleuren, van groenig tot grijsbruin. Di राजू जांगिड़ - Opera propria, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=56916029
Opkweken
Directterplaatsezaaieninapril-meiopeenzonnigeplekineenlichte en doorlatende grond.
(Gemalen)komijnzaadsmaaktnietscherp.Het(gemalen)zaad wordt gebruikt:•inkaasgerechten,sauzen,curries,vleesgerechtenin chutneys;•in rijsttafelgerechten en sauzen gebruikt.•in zuurkool en kaas: komijnekaas; •in vleesgerechten en bij het paneren van vis;•bij zure inmaak, in likeur en kruidenbitter•in heel veel Mexicaanse gerechten.