Relatief droge standplaats in matig voedselrijke grond, zonnig tot halfschaduw
Oogsten
Hoe meer wordt geoogst, hoe bossiger de plant wordt.
Gebruik
Het aroma geurt opvallend naar ingemaakte olijven.•bij mediterrane pastagerechten, pizza, pesto's, bladsalades, antipasta en tomaten-mozzarella,•bij het inmaken van olijven en augurken en in marinades.Probeer olijfkruid eens in prosecco. Gewoon een paar 5cm lange stelen van het olijfkruid in de glazen doen. Niet alleen decoratief, maar ook een streling voor de tong.
PARI-DAEZADe Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof
Hoe meer wordt geoogst, hoe bossiger de plant wordt.
Gebruik
Het aroma geurt opvallend naar ingemaakte olijven.•bijmediterranepastagerechten,pizza,pesto's,bladsalades, antipasta en tomaten-mozzarella,•bij het inmaken van olijven en augurken en in marinades.Probeerolijfkruideensinprosecco.Gewooneenpaar5cmlange stelenvanhetolijfkruidindeglazendoen.Nietalleendecoratief, maar ook een streling voor de tong.