Kan in de zon met humusrijke, goed doorlatende grond. Niet te veel bemesten, vooral weinig stikstof.
Oogsten
OpvakantieinItaliëkuntuwilderucolazouithetwildoogsten.OokinNederlandindeduinenkuntudewildevormvanrucolaoogsten.Rucolaaltijdzeerversgebruiken,na de oogst gaat de kwaliteit met sprongen achteruit. Oogst regelmatig de jonge blaadjes, de oudere gaan in smaak achteruit. De bloemen zijn ook eetbaar.
Gebruik
Wilderucolaisgeweldigennogietspittigeralsdegecultiveerdevariant.Depittige,nootachtigesmaakdiewatwegheeftvanwaterkersbevatookeenvleugjebitterenisvers zelfseenbeetjescherpvansmaak.Mitsgoedtoegepastzijndezesmakenbijveelmensenzeergewaardeerd.Degelebloemenzijnookietsscherpentegebruikenineen(scherp) sausje. Wilde rucola past goed in de volgende gerechten:•in salades,•op pizza's, sandwich,•bij carpaccio, risotto, schapenkaas, kwark, tomaat, pesto, pasta’s,•als garnering,•in de mediterrane keuken.
PARI-DAEZADe Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof
Wilderucolaisgeweldigennogietspittigeralsdegecultiveerde variant.Depittige,nootachtigesmaakdiewatwegheeftvan waterkersbevatookeenvleugjebitterenisverszelfseenbeetje scherpvansmaak.Mitsgoedtoegepastzijndezesmakenbijveel mensenzeergewaardeerd.Degelebloemenzijnookietsscherpen te gebruiken in een (scherp) sausje. Wilde rucola past goed in de volgende gerechten:•in salades,•op pizza's, sandwich,•bijcarpaccio,risotto,schapenkaas,kwark,tomaat,pesto, pasta’s,•als garnering,•in de mediterrane keuken.