Dillezaaieninapril–meieneen2ekeerinjuniineenvruchtbare,doorlatendegrond.Voorgebruikdoorhethelejaarregelmatigzaaieninpotten.Meestalzaaitdillezichook vanzelf uit. De rijpe zaden oogsten in augustus september.
Desmaakvandilleisfrismaaroverheersend.Gedroogdedilleisvaakminderlekker.Dillezaadiszacht,zoetenkruidigendoseerjemetmate.Defijnstesmaakzitindeverse, onrijpe, groene zaadhoofden. Dille pas op het laatst toevoegen, niet meekoken. Gebruik dille:•blad bij zure room, kwark, in de mayonaise, yoghurtgerechten, sauzen, salades, vlees en vis;•zaad voor zoutarm dieet, en in groentes, soepen, salades, sauzen en gestoofde vis;•in cake of brood, op de appeltaart;•zaadhoofden: onrijpe, groene in azijn, bij ingelegde komkommers en uitjes, in erwten-, bonen- en wortelgerechten bij aardappelen.
PARI-DAEZADe Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof
Dillezaaieninapril–meieneen2ekeerinjuniineenvruchtbare, doorlatendegrond.Voorgebruikdoorhethelejaarregelmatig zaaieninpotten.Meestalzaaitdillezichookvanzelfuit.Derijpe zaden oogsten in augustus september.
Desmaakvandilleisfrismaaroverheersend.Gedroogdedilleis vaakminderlekker.Dillezaadiszacht,zoetenkruidigendoseerje metmate.Defijnstesmaakzitindeverse,onrijpe,groene zaadhoofden.Dillepasophetlaatsttoevoegen,nietmeekoken. Gebruik dille:•bladbijzureroom,kwark,indemayonaise, yoghurtgerechten, sauzen, salades, vlees en vis;•zaadvoorzoutarmdieet,eningroentes,soepen,salades, sauzen en gestoofde vis;•in cake of brood, op de appeltaart;•zaadhoofden:onrijpe,groeneinazijn,bijingelegde komkommersenuitjes,inerwten-,bonen-enwortelgerechtenbijaardappelen.