Zaaienineenvruchtbare,goeddoorlatendegrond.Kanniettegendroogte.Wanneerjeeenpaarplanteninhetzaadlaatschietenenstaankomenhetvolgendejaarweerplanten op. Kan meerdere keren worden gezaaid en ook in potten worden opgekweekt.
Hetbladsmaaktfris,overheersendendezadenmild.Dezadenhebbeneenzoetegeur.Korianderbladenenkorianderzadenwordenveelgebruiktinde Aziatischekeukenhet bladwordtookveelgebruiktindeMexicaansekeuken.Korianderzaden.Korianderzaad,ketoembarkunjehetbestelichtroosterenineendrogekoekenpanendaarnate kneuzen om de smaak tot zijn recht te laten komen. Het blad wordt vers gebruikt of met olijfolie tot pesto verwerkt. Het blad pas aan hei einde van het kookproces toevoegenGebruik koriander:•blad in salsa’s, soepen, sauzen, salades, als garnering;•zaad, gemalen, in soepen, sauzen en marinades; zowel in zoete als pikante gerechten, in rijsttafelgerechten;•in marinades en stoofgerechten toegevoegd, maar ook in likeur, ratatouille en curry;•stengel in soep en bij bonen;•wortel in curry.
PARI-DAEZADe Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof
Zaaienineenvruchtbare,goeddoorlatendegrond.Kanniettegen droogte.Wanneerjeeenpaarplanteninhetzaadlaatschietenen staankomenhetvolgendejaarweerplantenop.Kanmeerdere keren worden gezaaid en ook in potten worden opgekweekt.
Hetbladsmaaktfris,overheersendendezadenmild.Dezaden hebbeneenzoetegeur.Korianderbladenenkorianderzaden wordenveelgebruiktindeAziatischekeukenhetbladwordtook veelgebruiktindeMexicaansekeuken.Korianderzaden. Korianderzaad,ketoembarkunjehetbestelichtroosterenineen drogekoekenpanendaarnatekneuzenomdesmaaktotzijnrecht telatenkomen.Hetbladwordtversgebruiktofmetolijfolietot pestoverwerkt.Hetbladpasaanheieindevanhetkookproces toevoegenGebruik koriander:•blad in salsa’s, soepen, sauzen, salades, als garnering;•zaad,gemalen,insoepen,sauzenenmarinades;zowelin zoete als pikante gerechten, in rijsttafelgerechten;•inmarinadesenstoofgerechtentoegevoegd,maarookin likeur, ratatouille en curry;•stengel in soep en bij bonen;•wortel in curry.