De smaak van anijszaden is fris, zacht (ietwat zoet) en natuurlijk die typische anijssmaak. Anijs wordt gebruikt:•blad als garnering gebruiken in salades, soep en op groentes;•bloemen en bladeren voegt men ook wel toe aan vruchtensalades;•de stengels en wortels in zoete soepen en stoofpotten;•zaad in desserts, gebak, zoete en zure inmaak, curry en bitters en in visgerechten, brood, groenteschotels en aardappels, in thee.Anijsblaadjes en -zaad kunnen worden toegevoegd aan gebak, brood, mosselen en diverse salades.
PARI-DAEZADe Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof
Desmaakvananijszadenisfris,zacht(ietwatzoet)ennatuurlijk die typische anijssmaak. Anijs wordt gebruikt:•bladalsgarneringgebruikeninsalades,soepenop groentes;•bloemenenbladerenvoegtmenookweltoeaan vruchtensalades;•de stengels en wortels in zoete soepen en stoofpotten;•zaadindesserts,gebak,zoeteenzureinmaak,curryen bitterseninvisgerechten,brood,groenteschotelsenaardappels, in thee.Anijsblaadjesen-zaadkunnenwordentoegevoegdaangebak, brood, mosselen en diverse salades.