De smaak van bonenkruid is overheersend, kruidig en peperachtig. De eenjarige soort is wat minder pikant en zoeter van smaak. Gedroogd is bonenkruid iets sterker van smaak. Het wordt gebruikt in:• in bonengerechten en gerechten met andere peulvruchten;• in soepen, sauzen, stamppotten;•in goulash en komkommersalade;•bij vis. Soorten bonenkruid:•Satureja montana is een overblijvende plant en heeft veel takjes en de donkergroene bladeren hebben geen bladsteel;•Satureja spicigera (syn. Satureja repandra) is een kruipende plant, ook overblijvend, heeft frisgroene bladeren en witte bloemen;•Satureja hortensis is éénjarig, heeft lila tot witte bloempjes, minder en ronder blad.By Isidre blanc - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=37694640 - By Isidre blanc - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=37694640By peganum - originally uploaded to Flickr as Satureja spicigera, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=8138060 - By Karelj - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=20296048
PARI-DAEZADe Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof
Desmaakvanbonenkruidisoverheersend,kruidigen peperachtig.Deeenjarigesoortiswatminderpikantenzoetervan smaak. Gedroogd is bonenkruid iets sterker van smaak. Het wordt gebruikt in:• in bonengerechten en gerechten met andere peulvruchten;• in soepen, sauzen, stamppotten;•in goulash en komkommersalade;•bij vis. Soorten bonenkruid:•Saturejamontanaiseenoverblijvendeplantenheeftveel takjes en de donkergroene bladeren hebben geen bladsteel;•Saturejaspicigera(syn.Saturejarepandra)iseenkruipende plant,ookoverblijvend,heeftfrisgroenebladerenenwitte bloemen;•Saturejahortensisiséénjarig,heeftlilatotwittebloempjes, minder en ronder blad.By Isidre blanc - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=37694640 - By Isidre blanc - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=37694640By peganum - originally uploaded to Flickr as Satureja spicigera, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=8138060 - By Karelj - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=20296048