Sesam verlangt een lichte, losse, zandige, goed gedraineerde leemgrond, bij warme temperaturen en een gematigde regenval. Het duurt 4 maanden van zaaien tot oogsten.
Sesamzaadjes hebben een nootachtige, aardachtige smaak. Sesam wordt vaak geroosterd gebruikt. Het is ook de basis voor sesamolie. Je kan het gebruiken in:•groente, vlees en zoete gerechten;•salades, pasta;•roerbakgerechten;•brood en gebak;•hommus, Arabische Tahini en Japanse Gomasio.
PARI-DAEZADe Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof
Sesamverlangteenlichte,losse,zandige,goedgedraineerde leemgrond,bijwarmetemperatureneneengematigderegenval. Het duurt 4 maanden van zaaien tot oogsten.
Sesamzaadjeshebbeneennootachtige,aardachtigesmaak.Sesam wordtvaakgeroosterdgebruikt.Hetisookdebasisvoor sesamolie. Je kan het gebruiken in:•groente, vlees en zoete gerechten;•salades, pasta;•roerbakgerechten;•brood en gebak;•hommus, Arabische Tahini en Japanse Gomasio.