Hyssop verlangt een zonnige plaats op een droge, goed doorlatende, arme en kalkrijke bodem. Vermeerderen door zaaien in april - mei of stekken in het voorjaar.
Oogsten
Het kruid moet vlak voor de bloei of wanneer de bloei net is begonnen worden afgesneden. Dikwijls is een tweede pluk mogelijk. Daarna drogen. By Itineranttrader - Own work, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=6029256 -
Gebruik
Hyssop heeft een zoete geur maar een warme, bittere smaak. Van deze semi-groenblijvende plant gebruik je de jonge, iets bittere, verse blaadjes in:•groente, soepen, salades, hutspot en stoofschotels;•kruidenlikeur en marinades;•bij vette vis, wild, lamsragout, pastei;•bij fruitsalade, vruchtencocktails en vruchtentaarten;•bloemen in salades.
PARI-DAEZADe Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof
Hyssopverlangteenzonnigeplaatsopeendroge,goed doorlatende,armeenkalkrijkebodem.Vermeerderendoorzaaien in april - mei of stekken in het voorjaar.
Oogsten
Hetkruidmoetvlakvoordebloeiofwanneerdebloeinetis begonnenwordenafgesneden.Dikwijlsiseentweedepluk mogelijk. Daarna drogen. By Itineranttrader - Own work, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=6029256 -
Gebruik
Hyssopheefteenzoetegeurmaareenwarme,bitteresmaak.Van dezesemi-groenblijvendeplantgebruikjedejonge,ietsbittere, verse blaadjes in:•groente, soepen, salades, hutspot en stoofschotels;•kruidenlikeur en marinades;•bij vette vis, wild, lamsragout, pastei;•bij fruitsalade, vruchtencocktails en vruchtentaarten;•bloemen in salades.