© Pari-daeza

Kruiden: Cinnamomum verum (Kaneel)

Algemeen

De kaneelboom is een tropische boom. 由Challiyan at ml.wikipedia,CC BY-SA 3.0,https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=14733174 - Por H. Zell - Obra do próprio, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=9500160 - 由Aruna at ml.wikipedia,CC BY-SA 3.0,https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=14733285

Opkweken

Bij ons opkweken als kuipplant. De plant mag niet teveel water krijgen. Door de stam in te korten ontstaan nieuwe scheuten, die kunnen worden geoogst.

Oogsten

De struik wordt twee tot drie maal per jaar gesnoeid, en daarbij laag gehouden. Van de 2 meter lange scheuten van ongeveer anderhalf jaar oud wordt de bast geoogst. Daarna wordt de schors en de middenbast verwijderd. De dunne binnenste bast blijft over. Die rolt zich vanzelf op. Daarna worden de rolletjes gedroogd. Bij het drogen verkleuren de stengels naar de typische geel-bruine kleur. By Ji-Elle - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=24616581 - By Simon A. Eugster - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=39582136

Gebruik

Pijpkaneel wordt al dan niet gemalen gebruikt in: zoete gerechten, gebak, rijstepap; vlees, vis- en kip gerechten; marinades; snoep, thee en koffie, warme wijn en likeur.
PARI-DAEZA De Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof
Pari-daeza
De Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof

© Pari-daeza

Kruiden: Cinnamomum verum (Kaneel)

Algemeen

De kaneelboom is een tropische boom. 由Challiyan at ml.wikipedia,CC BY-SA 3.0,https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=14733174 - Por H. Zell - Obra do próprio, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=9500160 - 由 Aruna at ml.wikipedia,CC BY-SA 3.0,https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=14733285

Opkweken

Bij ons opkweken als kuipplant. De plant mag niet teveel water krijgen. Door de stam in te korten ontstaan nieuwe scheuten, die kunnen worden geoogst.

Oogsten

De struik wordt twee tot drie maal per jaar gesnoeid, en daarbij laag gehouden. Van de 2 meter lange scheuten van ongeveer anderhalf jaar oud wordt de bast geoogst. Daarna wordt de schors en de middenbast verwijderd. De dunne binnenste bast blijft over. Die rolt zich vanzelf op. Daarna worden de rolletjes gedroogd. Bij het drogen verkleuren de stengels naar de typische geel-bruine kleur. By Ji-Elle - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=24616581 - By Simon A. Eugster - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=39582136

Gebruik

Pijpkaneel wordt al dan niet gemalen gebruikt in: zoete gerechten, gebak, rijstepap; vlees, vis- en kip gerechten; marinades; snoep, thee en koffie, warme wijn en likeur.
Planten en tuinwerk Planten en tuinwerk