Fenegriekiseeneenjarigemetlangewortels.Deblaadjesvanfenegriekgroeienindrietallen,zijneivormigenruikeningedroogdevormnaarpasgemaaidgras.Deplantbloeitin juni – juli met geelwitte bloemen, produceert sterk geurende zaden en wordt tot 60 cm. hoog. By Yak, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=21166986 -
Opkweken
Fenegriekhoudtvaneenzonnigeplaatsineenvoedzamerelatiefdrogegrond.Zaaienindelente,deverseblaadjesoogstenindelatezomer.Jekunthetookhethelejaardoor in potten binnen opkweken. Fenegriek wordt ook als kiemgroente in het donker gekweekt in speciale bakjes.
De smaak van vers fenegriekblad is scherp, ietwat bitter. De hele zaden hebben een mosterdachtige nasmaak. Fenegriek wordt gebruikt :•blad (verse) in o.a. groente- en viscurries (Indiase keuken);•zaad in thee;•in curries en in chutney's; •in kaas;•blad en zaad in gebak en brood (Arabische keuken)•bij vlees en vis (Noord-Afrikaanse keuken);•in salades. mayonaise, in rijst- of aardappelschotels;•spruiten de blaadjes van zaadspruiten zijn ijzerhoudend en worden wel vers in salades gedaan.
PARI-DAEZADe Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof
Fenegriekiseeneenjarigemetlangewortels.Deblaadjesvan fenegriekgroeienindrietallen,zijneivormigenruikenin gedroogdevormnaarpasgemaaidgras.Deplantbloeitinjuni– julimetgeelwittebloemen,produceertsterkgeurendezadenen wordt tot 60 cm. hoog. By Yak, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=21166986 -
Opkweken
Fenegriekhoudtvaneenzonnigeplaatsineenvoedzamerelatief drogegrond.Zaaienindelente,deverseblaadjesoogsteninde latezomer.Jekunthetookhethelejaardoorinpottenbinnen opkweken.Fenegriekwordtookalskiemgroenteinhetdonker gekweekt in speciale bakjes.
Desmaakvanversfenegriekbladisscherp,ietwatbitter.Dehele zadenhebbeneenmosterdachtigenasmaak.Fenegriekwordt gebruikt :•blad (verse) in o.a. groente- en viscurries (Indiase keuken);•zaad in thee;•in curries en in chutney's; •in kaas;•blad en zaad in gebak en brood (Arabische keuken)•bij vlees en vis (Noord-Afrikaanse keuken);•in salades. mayonaise, in rijst- of aardappelschotels;•spruitendeblaadjesvanzaadspruitenzijnijzerhoudenden worden wel vers in salades gedaan.