Citruskentvelesoorten.Allemaalniet-winterhardebomenenstruiken:citroen,limoen,sinaasappel,bittersinaasappel,mandarijn,kumquat,djeroekpoeroetetc.dietot7meter hoog worden. De meeste citrussoorten hebben tegelijkertijd geurende bloemen, onrijpe en aromatische, rijpe vruchten. By Paucabot - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4080977 - By Ellen Levy Finch (Elf) - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=39146
Opkweken
Bijonsopkwekenalskuipplant.’sWintersbinnenineenkoele(5–10 oC.)lichteruimte,zeerspaarzaamgieten.Vaneindmeitotbeginoktoberbuiten.Vermeerderingdoor stekken en enten . Gezaaide exemplaren dragen laat en slecht. Voor meer informatie over citrussoorten zie hier. U vindt daar links naar artikelen over alle soorten.
Citroen en sinaasappel zijn bekend, limoen is iets minder zuur dan citroen en bittersinaasappel is uiteraard enigszins bitter. Gebruik citrus:•blad in Indonesische gerechten;•vrucht in schijfjes als garnering bij vis, in dranken, in gebak;•vrucht (sap) in sauzen, dranken;•vrucht (schil) geraspt bij vis, varkensvlees, kip(filet) en salades, in cake en gebak;•vrucht (schil) in marmelade; gekonfijt.Zie ook het fruit-artikel over Citrus.
PARI-DAEZADe Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof
Citruskentvelesoorten.Allemaalniet-winterhardebomenen struiken:citroen,limoen,sinaasappel,bittersinaasappel, mandarijn,kumquat,djeroekpoeroetetc.dietot7meterhoog worden.Demeestecitrussoortenhebbentegelijkertijdgeurende bloemen, onrijpe en aromatische, rijpe vruchten. By Paucabot - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4080977 - By Ellen Levy Finch (Elf) - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=39146
Opkweken
Bijonsopkwekenalskuipplant.’sWintersbinnenineenkoele(5– 10 oC.)lichteruimte,zeerspaarzaamgieten.Vaneindmeitot beginoktoberbuiten.Vermeerderingdoorstekkenenenten. Gezaaideexemplarendragenlaatenslecht.Voormeerinformatie overcitrussoortenziehier.Uvindtdaarlinksnaarartikelenover alle soorten.
Citroenensinaasappelzijnbekend,limoenisietsminderzuurdan citroenenbittersinaasappelisuiteraardenigszinsbitter.Gebruik citrus:•blad in Indonesische gerechten;•vrucht in schijfjes als garnering bij vis, in dranken, in gebak;•vrucht (sap) in sauzen, dranken;•vrucht(schil)gerasptbijvis,varkensvlees,kip(filet)en salades, in cake en gebak;•vrucht (schil) in marmelade; gekonfijt.Zie ook het fruit-artikel over Citrus.