Venkelzaaieninmaart-juniopeenbeschutteplekdirectindevollegrond.Voordatdewinteraanbreektdestengelstotbijnaaandegrondafsnijdenenafdekkenmetstrotegen de koude.
Venkel heeft een anijsachtige smaak. Venkelzaad smaakt enigszins zoetig. De smaak van de knol is erg sterk, anijsachtig. Venkelpoeder is gemalen venkelzaad. Gebruik venkel:•blad bij vette vis, slasaus en schelpdieren;•zaad in brood, appeltaart, salades, sauzen, soepen, stoofgerechten;•bij fruit en vis;. •in curries en stoofgerechten;•knol rauw in salades, gekookt als groente en in de soep.
Varianten:
•Foeniculum vulgare 'purpurascens' heeft ook fijngeveerd blad met roze, koper of bronskleur in het voorjaar.•Foeniculum vulgare var. azoricum (syn. Foeniculum vulgare var. dulce) (Knolvenkel) levert de eetbare knol die gevormd wordt door opgezette bladvoeten.Door Paolo Ciarlantini - No machine-readable source provided. Own work assumed (based on copyright claims)., CC BY-SA 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1324233 - Door Arnaud 25 - Eigen werk, Publiek domein, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3586258
PARI-DAEZADe Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof
Venkelzaaieninmaart-juniopeenbeschutteplekdirectinde vollegrond.Voordatdewinteraanbreektdestengelstotbijnaaan de grond afsnijden en afdekken met stro tegen de koude.
Venkelheefteenanijsachtigesmaak.Venkelzaadsmaaktenigszins zoetig.Desmaakvandeknolisergsterk,anijsachtig. Venkelpoeder is gemalen venkelzaad. Gebruik venkel:•blad bij vette vis, slasaus en schelpdieren;•zaadinbrood,appeltaart,salades,sauzen,soepen, stoofgerechten;•bij fruit en vis;. •in curries en stoofgerechten;•knol rauw in salades, gekookt als groente en in de soep.
Varianten:
•Foeniculumvulgare'purpurascens'heeftookfijngeveerd blad met roze, koper of bronskleur in het voorjaar.•Foeniculumvulgarevar.azoricum(syn.Foeniculumvulgare var.dulce)(Knolvenkel)levertdeeetbareknoldiegevormdwordt door opgezette bladvoeten.Door Paolo Ciarlantini - No machine-readable source provided. Own work assumed (based on copyright claims)., CC BY-SA 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1324233 - Door Arnaud 25 - Eigen werk, Publiek domein, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3586258