Tripmadam verlangt een droge, voedsel-, en vrij kalkarme bodem, kan ook in een pot worden gekweekt. Vermeerdering door zaaien of scheuren.
Oogsten
De bladeren en toppen van de takjes worden in de periode maart – mei geoogst.
Gebruik
De blaadjes van deze plant zijn dik en vetachtig en smaken naar peper. Door de zurige smaak is het goed te combineren met citroen. Het is alleen vers te gebruiken in:•groente, soepen, salades, vis; •sausen, kruidenkwark, kruidenboter;•bij gepofte aardappelen;•inmaken in azijn, of in azijn met mosterd.
PARI-DAEZADe Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof
Tripmadamverlangteendroge,voedsel-,envrijkalkarmebodem, kanookineenpotwordengekweekt.Vermeerderingdoorzaaien of scheuren.
Oogsten
Debladerenentoppenvandetakjeswordenindeperiodemaart – mei geoogst.
Gebruik
Deblaadjesvandezeplantzijndikenvetachtigensmakennaar peper.Doordezurigesmaakishetgoedtecombinerenmet citroen. Het is alleen vers te gebruiken in:•groente, soepen, salades, vis; •sausen, kruidenkwark, kruidenboter;•bij gepofte aardappelen;•inmaken in azijn, of in azijn met mosterd.