Vóórdebloeizijndebladerenhetmeestaromatisch.Bijvoorkeurvers,doordrogenverliestkervelveelsmaak.Blad:Wassen,drogenenfijnsnijden.Letoperzijngiftigelook-alikes! By N8dawg - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3525566
Gebruik
Fris, houdt het midden tussen peterselie en anijs. Voeg kervel pas op het laatst aan warme bereidingen toe, door (lang) koken gaat de smaak verloren. Gebruiken: •in soep (kervelcrèmesoep, tomaten - diverse vis en groentesoepen),•kruudmoes (Twents streekgerecht), •in dressing, sauzen, salades, eieren (omelet, soufflé), •in verse kaas, kruidenboter,•in vullingen voor vlees, gevogelte, etc., •bij vis,- groenten (doperwt, aardappelen, tomaten).
PARI-DAEZADe Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof
Echtekervelgroeitopzonnigeplaatsenenopvochtigetotnatte bodem.Zaaienvanfebruaritotoktober.Vanoktobertotjanuari binnen zaaien. Na 6-8 weken kan worden geoogst.
Oogsten
Vóórdebloeizijndebladerenhetmeestaromatisch.Bijvoorkeur vers,doordrogenverliestkervelveelsmaak.Blad:Wassen,drogen en fijn snijden. Let op er zijn giftige look-alikes! By N8dawg - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3525566