© Pari-daeza

Kruiden: Artemisia vulgaris (Bijvoet)

Algemeen

Bijvoet is een vrij harige, overblijvende en geurige plant. De plant wordt ongeveer 1 meter hoog en bloeit van augustus tot september met roodbruine of gele bloemen. CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7569 - Door No machine-readable author provided. Rita~commonswiki assumed (based on copyright claims). - No machine-readable source provided. Own work assumed (based on copyright claims)., CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=993376 - Door Kristian Peters -- Fabelfroh 09:56, 12 March 2007 (UTC) - photographed by Kristian Peters, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1775787

Opkweken

De plant groeit het best in de volle zon in een droge en goed gedraineerde grond.. Vermeerderen door zaaien in april - juni of stekken (in nazomer). Snoei de plant in de herfst.

Oogsten

Gebruik de bloemknoppen als ze nog net niet helemaal uit zijn. In het voorjaar, als de plant nog niet in de bloei staat kun ook je de blaadjes gebruiken.

Gebruik

De plant bezit een natuurlijk aroma dat muggen verjaagt. Ze geeft gerechten een licht frisse smaak en wordt gebruikt om vette spijzen beter verteerbaar te maken. In Korea wordt bijvoet gebruikt in soepen en salades. Een traditionele soep met bijvoet en mosselen wordt in het voorjaar gemaakt van de jonge planten, net voor de bloei. Het blad van bijvoet wordt gebruikt: voor vullingen; in stoof- en vleesschotels; toegevoegd aan varkensvlees en ganzenvlees gerechten; bij vette vis of vlees; als rauwe salade
PARI-DAEZA De Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof
Pari-daeza
De Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof

© Pari-daeza

Kruiden: Artemisia vulgaris (Bijvoet)

Algemeen

Bijvoet is een vrij harige, overblijvende en geurige plant. De plant wordt ongeveer 1 meter hoog en bloeit van augustus tot september met roodbruine of gele bloemen. CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7569 - Door No machine-readable author provided. Rita~commonswiki assumed (based on copyright claims). - No machine-readable source provided. Own work assumed (based on copyright claims)., CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=993376 - Door Kristian Peters -- Fabelfroh 09:56, 12 March 2007 (UTC) - photographed by Kristian Peters, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1775787

Opkweken

De plant groeit het best in de volle zon in een droge en goed gedraineerde grond.. Vermeerderen door zaaien in april - juni of stekken (in nazomer). Snoei de plant in de herfst.

Oogsten

Gebruik de bloemknoppen als ze nog net niet helemaal uit zijn. In het voorjaar, als de plant nog niet in de bloei staat kun ook je de blaadjes gebruiken.

Gebruik

De plant bezit een natuurlijk aroma dat muggen verjaagt. Ze geeft gerechten een licht frisse smaak en wordt gebruikt om vette spijzen beter verteerbaar te maken. In Korea wordt bijvoet gebruikt in soepen en salades. Een traditionele soep met bijvoet en mosselen wordt in het voorjaar gemaakt van de jonge planten, net voor de bloei. Het blad van bijvoet wordt gebruikt: voor vullingen; in stoof- en vleesschotels; toegevoegd aan varkensvlees en ganzenvlees gerechten; bij vette vis of vlees; als rauwe salade
Planten en tuinwerk Planten en tuinwerk