Bijvoet is een vrij harige, overblijvende en geurige plant. De plant wordt ongeveer 1 meter hoog en bloeit van augustus tot september met roodbruine of gele bloemen. CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7569 - Door No machine-readable author provided. Rita~commonswiki assumed (based on copyright claims). - No machine-readable source provided. Own work assumed (based on copyright claims)., CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=993376 - Door Kristian Peters -- Fabelfroh 09:56, 12 March 2007 (UTC) - photographed by Kristian Peters, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1775787
Opkweken
De plant groeit het best in de volle zon in een droge en goed gedraineerde grond.. Vermeerderen door zaaien in april - juni of stekken (in nazomer). Snoei de plant in de herfst.
Oogsten
Gebruik de bloemknoppen als ze nog net niet helemaal uit zijn. In het voorjaar, als de plant nog niet in de bloei staat kun ook je de blaadjes gebruiken.
Gebruik
Deplantbeziteennatuurlijkaromadatmuggenverjaagt.Zegeeftgerechteneenlichtfrissesmaakenwordtgebruiktomvettespijzenbeterverteerbaartemaken.InKoreawordt bijvoet gebruikt in soepen en salades. Een traditionele soep met bijvoet en mosselen wordt in het voorjaar gemaakt van de jonge planten, net voor de bloei. Het blad van bijvoet wordt gebruikt:•voor vullingen;•in stoof- en vleesschotels;•toegevoegd aan varkensvlees en ganzenvlees gerechten;•bij vette vis of vlees;•als rauwe salade
PARI-DAEZADe Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof
Deplantgroeithetbestindevollezonineendrogeengoed gedraineerdegrond..Vermeerderendoorzaaieninapril-juniof stekken (in nazomer). Snoei de plant in de herfst.
Deplantbeziteennatuurlijkaromadatmuggenverjaagt.Zegeeft gerechteneenlichtfrissesmaakenwordtgebruiktomvette spijzenbeterverteerbaartemaken.InKoreawordtbijvoet gebruiktinsoepenensalades.Eentraditionelesoepmetbijvoeten mosselenwordtinhetvoorjaargemaaktvandejongeplanten,net voor de bloei. Het blad van bijvoet wordt gebruikt:•voor vullingen;•in stoof- en vleesschotels;•toegevoegd aan varkensvlees en ganzenvlees gerechten;•bij vette vis of vlees;•als rauwe salade