© Pari-daeza

Fruit: Sicana odorifera (Cassabanana)

Algemeen

De cassabanana is een tropische snelgroeiende komkommerachtige en overblijvende klimplant. De plant bloeit met gele of witte separate mannelijke (2 cm) en vrouwelijke (5 cm) bloemen gevolgd door komkommerachtige vruchten met uiteenlopende kleuren, van geel tot paars of zwart. Bởi Alfredovic – Self-photographed, Phạm vi công cộng, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=26418138 - De Julio chila - File:Sicana odorifera masculine flower, la flor del curuguá.jpg, CC0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=36337774 - Bởi Julio chila – Tác phẩm do chính người tải lên tạo ra, CC0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=14879193 -

Opkweken

De cassabanana kunnen bij ons in een kas worden gekweekt, of evt. als kuipplant. Gebruik kuipplantengrond of een mengsel van 60 % potgrond 30 % grof metselzand en 10% leem. Overwinter de plant van september tot juni bij 5 - 10°C. Zomers op een beschutte en zonnige plek plaatsen. Voor het rijpen van de vruchten is een hoge temperatuur noodzakelijk. Bemesten van mei t/m augustus. Vermeerdering door zaaien en stekken. Rassen: n.v.t.

Snoeien

De cassabanana behoeft geen snoei.

Oogsten

De vruchten worden geoogst als de schil glad en glanzend is geworden, de kleur kan sterk variëren. De vruchten kunnen enige maanden worden bewaard. De Secretaria de Agricultura e Abastecimento Agriculturasp - File:Cucurbitáceas subutilizadas 2.jpg, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=36339870

Gebruik

De cassabanana smaakt zoet, meloenachtig. De vruchten worden vers gegeten of verwerkt in compote, marmelade etc.
PARI-DAEZA De Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof
Pari-daeza
De Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof

© Pari-daeza

Fruit: Sicana odorifera (Cassabanana)

Algemeen

De cassabanana is een tropische snelgroeiende komkommerachtige en overblijvende klimplant. De plant bloeit met gele of witte separate mannelijke (2 cm) en vrouwelijke (5 cm) bloemen gevolgd door komkommerachtige vruchten met uiteenlopende kleuren, van geel tot paars of zwart. Bởi Alfredovic – Self-photographed, Phạm vi công cộng, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=26418138 - De Julio chila - File:Sicana odorifera masculine flower, la flor del curuguá.jpg, CC0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=36337774 - Bởi Julio chila – Tác phẩm do chính người tải lên tạo ra, CC0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=14879193 -

Opkweken

De cassabanana kunnen bij ons in een kas worden gekweekt, of evt. als kuipplant. Gebruik kuipplantengrond of een mengsel van 60 % potgrond 30 % grof metselzand en 10% leem. Overwinter de plant van september tot juni bij 5 - 10°C. Zomers op een beschutte en zonnige plek plaatsen. Voor het rijpen van de vruchten is een hoge temperatuur noodzakelijk. Bemesten van mei t/m augustus. Vermeerdering door zaaien en stekken. Rassen: n.v.t.

Snoeien

De cassabanana behoeft geen snoei.

Oogsten

De vruchten worden geoogst als de schil glad en glanzend is geworden, de kleur kan sterk variëren. De vruchten kunnen enige maanden worden bewaard. De Secretaria de Agricultura e Abastecimento Agriculturasp - File:Cucurbitáceas subutilizadas 2.jpg, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=36339870

Gebruik

De cassabanana smaakt zoet, meloenachtig. De vruchten worden vers gegeten of verwerkt in compote, marmelade etc.
Planten en tuinwerk Planten en tuinwerk