Decassabananakunnenbijonsineenkaswordengekweekt,ofevt.alskuipplant.Gebruikkuipplantengrondofeenmengselvan60%potgrond30%grofmetselzanden10% leem.Overwinterdeplantvanseptembertotjunibij5-10°C.Zomersopeenbeschutteenzonnigeplekplaatsen.Voorhetrijpenvandevruchteniseenhogetemperatuur noodzakelijk. Bemesten van mei t/m augustus. Vermeerdering door zaaien en stekken. Rassen: n.v.t.
Snoeien
De cassabanana behoeft geen snoei.
Oogsten
De vruchten worden geoogst als de schil glad en glanzend is geworden, de kleur kan sterk variëren. De vruchten kunnen enige maanden worden bewaard.De Secretaria de Agricultura e Abastecimento Agriculturasp - File:Cucurbitáceas subutilizadas 2.jpg, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=36339870
Gebruik
De cassabanana smaakt zoet, meloenachtig. De vruchten worden vers gegeten of verwerkt in compote, marmelade etc.
PARI-DAEZADe Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof
Decassabananakunnenbijonsineenkaswordengekweekt,of evt.alskuipplant.Gebruikkuipplantengrondofeenmengselvan 60%potgrond30%grofmetselzanden10%leem.Overwinterde plantvanseptembertotjunibij5-10°C.Zomersopeenbeschutte enzonnigeplekplaatsen.Voorhetrijpenvandevruchteniseen hogetemperatuurnoodzakelijk.Bemestenvanmeit/maugustus. Vermeerdering door zaaien en stekken. Rassen: n.v.t.
Snoeien
De cassabanana behoeft geen snoei.
Oogsten
Devruchtenwordengeoogstalsdeschilgladenglanzendis geworden,dekleurkansterkvariëren.Devruchtenkunnenenige maanden worden bewaard.De Secretaria de Agricultura e Abastecimento Agriculturasp - File:Cucurbitáceas subutilizadas 2.jpg, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=36339870
Gebruik
Decassabananasmaaktzoet,meloenachtig.Devruchtenworden vers gegeten of verwerkt in compote, marmelade etc.