Plantdepeeropeenzonnigeplaatsineenvochthoudendemaardoorlatendebodem.Depeerkanopgekweektwordenalshoogstamofspil,maarookalleiboom.Vermeerdering door enten. Sommige rassen zoals ‘Conference’ en ‘Doyenne du Comice’ zijn zelfbestuivend, de meeste rassen hebben echter kruisbestuiving nodig. Perenhebbenvaaklastvanperenroest.Eenschimmeldieoverwintertinconifereneninhetvoorjaarrodevlekkenmaaktopdebladerenvandepeer.Aanheteindevanhet groeiseizoenzijnhetpokdaligeuitstulpingenaandeonderzijdevanhetbladwaaruitdesporentevoorschijnkomendieweerdeconiferenaantasten.Perenroestzieternietfraai uit, maar doet weinig kwaad voor de plant en de vruchten.Door Titico - Eigen werk, Publiek domein, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4833820Rassen: Handperen:‘BeurréAlexanderLucas’,‘BeurréHardy’,‘BonChrétienWilliams’,‘BonneLouised'Avranches’,Légipont’,'ComtessedeParis',‘Conference’,‘Clapp’sFavourite’, ‘DoyenneduComice’,‘Juttepeer’,‘LouisBonnedeDuhamel’,‘LouiseBonned'Avrances’,‘Kruidenierspeer’,Supertrévoux','PrécocedeTrévoux'‘TriomphedeVienne’, ‘Williams’ Stoofperen: ‘Brederode’, ‘Gieser Wildeman’, ’Saint Rémy’, ‘Winterrietpeer’, ‘Zoutewelle peer’
Peren worden vooral vers gegeten, of verwerkt in gerechten. Stoofperen worden geschild gekookt, bijv. in rode wijn en geserveerd als bijgerecht of als dessert.
PARI-DAEZADe Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof