© Pari-daeza
Fruit: Myrica rubra (Yang mei)
Algemeen
De is een subtropische tweehuizige boom die tot 20 meter hoog wordt en die bloeit met witte bloemen gevolgd door groene vruchten die rijpen naar rood tot donkerrood.
KENPEI, Myrica rubra3, CC BY-SA 3.0 - KENPEI, Myrica rubra4, CC BY-SA 3.0 - KENPEI, Myrica rubra5, CC BY-SA 3.0
Opkweken
De
yang
mei
wordt
bij
ons
als
kuipplant
opgekweekt.
Gebruik
kuipplantengrond
of
een
mengsel
van
40
%
potgrond
30
%
grof
metselzand
20
%
turf
en
10%
leem.
Overwinter
de
plant
van
half
oktober
tot
half
mei
bij
5
-
10°C.
’s
Zomers
op
een
beschutte
en
zonnige
plek
plaatsen.
Bemesten
van
mei
t/m
augustus
en
jaarlijks
ook
wat
turfmolm
toevoegen.
Vermeerdering door zaaien van vers zaad en stekken.
Rassen: n.v.t.
Snoeien
De plant verdraagt rigoureuze snoei.
Oogsten
De vruchten worden geoogst als ze zacht zijn geworden. Onrijpe vruchten rijpen niet na.
Public domain
Gebruik
De vrucht is sappig, smaakt zoetzuur en wordt vers gegeten, gedroogd, verwerkt tot alcoholische drank en op siroop gezet.
PARI-DAEZA
De Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof