Plantdewalnootopeenzonnigeplaatsmetvoldoenderuimteom(breed)uittegroeien.Deplaatsmoetookvrijzijnvanonderbegroeiing,Zorgvooreenkalkrijke,vruchtbare en doorlatende maar vochtvasthoudende bodem die diep is losgemaakt. Vermeerdering door zaaien of enten. Sommige rassen zijn zelfbestuivend. Rassen: ‘Amphyon’,‘Broadview’,‘Buccaneer’,‘Coenen’,‘Drjanovski’,‘Franquette’,‘Hansen’,‘Nr.16’,‘Nr.139’,‘Weinheimer’,‘Parisienne’,‘Plovdivski’,‘Provlavski’,‘RedDanube’, ‘Roter Donau’, ‘Rita’, ‘Wonder van Monrepos’, ‘Laciniata’
Snoeien
Dewalnootwordtalleentijdenshetgroeiseizoengesnoeidendannogzominmogelijk.Verwijderdoodhoutenindiengewenstdeonderstezijtakken(opkronen).Zieookde snoeiartikelen en specifiek de walnoot.
Oogsten
De gevallen noten worden geraapt en ontdaan van de buitenste schil. De noten kunnen mits voldoende gedroogd lang worden bewaard.
Gebruik
De gedroogde walnoot wordt vers gegeten of verwerkt in gebak, brood, likeur en verwerkt in allerlei gerechten
PARI-DAEZADe Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof