De witte zapote wordt bij ons als kuipplant opgekweekt. Gebruik kuipplantengrond of een mengsel van 60 % potgrond 30 % grof metselzand en 10% leem. Overwinter de plant van half oktober tot half mei bij 5 - 10°C. ’s Zomers op een beschutte en zonnige plek plaatsen. Bemesten van mei t/m augustus. Vermeerdering door zaaien en enten. Rassen: Er zijn veel benaamde rassen.
Snoeien
De hoofdtak wordt teruggenomen om laaghangende zijtakken te bevorderen.
Oogsten
De vruchten worden geoogst door ze met een stukje steel af te knippen zodra ze verkleurd zijn. De vruchten beschadigen snel. Te vroeg geoogste vruchten rijpen goed na. By Takoradee - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=6906797 -
Gebruik
De vrucht is sappig en smaakt zoet, een beetje custardachtig tot zoetzuur en wordt geschild vers gegeten, vaak met suiker en room en verwerkt in fruitsalades.
Dewittezapotewordtbijonsalskuipplantopgekweekt. Gebruikkuipplantengrondofeenmengselvan60%potgrond 30%grofmetselzanden10%leem.Overwinterdeplantvan halfoktobertothalfmeibij5-10°C.’sZomersopeen beschutteenzonnigeplekplaatsen.Bemestenvanmeit/m augustus. Vermeerdering door zaaien en enten. Rassen: Er zijn veel benaamde rassen.
Devruchtenwordengeoogstdoorzemeteenstukjesteelafte knippenzodrazeverkleurdzijn.Devruchtenbeschadigensnel. Te vroeg geoogste vruchten rijpen goed na. By Takoradee - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=6906797 -
Gebruik
Devruchtissappigensmaaktzoet,eenbeetjecustardachtigtot zoetzuurenwordtgeschildversgegeten,vaakmetsuikeren room en verwerkt in fruitsalades.