Debergzuurzakkanbijonsalskuipplantwordengehouden.Gebruikkuipplantengrondofeenmengselvan60%potgrond30%grofmetselzanden10%leem.Overwinterdeplant vanhalfoktobertothalfmeilichtbij10-15°C.’sZomersopeenbeschuttezonnigeplekplaatsen.Bemestenvanmeit/maugustus.Vermeerderingdoorzaaien.Debergzuurzak wordt ook gebruikt als onderstam voor zijn meer warmte minnende soortgenoten. Rassen:
Snoeien
Kweek de boom op als stamboompje met een open kroon. Verder alleen snoeien indien nodig.
Oogsten
De bergzuurzak wordt geoogst in groene staat. De kleur is wat doffer of geler is geworden.
Gebruik
De bergzuurzak is sappig en smaakt zuur en ietwat bitter. Het vruchtvlees wordt vers gegeten of verwerkt in snoep en tot jam. Ook wordt het verwerkt in frisdrank.
PARI-DAEZADe Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof
Debergzuurzakkanbijonsalskuipplantwordengehouden. Gebruikkuipplantengrondofeenmengselvan60%potgrond30 %grofmetselzanden10%leem.Overwinterdeplantvanhalf oktobertothalfmeilichtbij10-15°C.’sZomersopeenbeschutte zonnigeplekplaatsen.Bemestenvanmeit/maugustus. Vermeerderingdoorzaaien.Debergzuurzakwordtookgebruikt als onderstam voor zijn meer warmte minnende soortgenoten. Rassen:
Snoeien
Kweekdeboomopalsstamboompjemeteenopenkroon.Verder alleen snoeien indien nodig.
Oogsten
Debergzuurzakwordtgeoogstingroenestaat.Dekleuriswat doffer of geler is geworden.
Gebruik
Debergzuurzakissappigensmaaktzuurenietwatbitter.Het vruchtvleeswordtversgegetenofverwerktinsnoepentotjam. Ook wordt het verwerkt in frisdrank.